Översikt av några av de mest populära kortspelen

Kortspel har vi tagit del av sedan urminnes tider, eller visst kan det i alla fall kännas så. Du har säkerligen spelat ett eller annat kortspel någon gång under antingen din barndom eller vuxna liv, och det finns många goda skäl till att den här speltypen har blivit så populär.

I många fall är kortspel lätta att lära sig, men svåra att bemästra – och just därför är de så passande att njuta av enligt både nybörjare och äkta kortspelsproffs. Vill du komma i gång med kortspel, men är inte riktigt säker på var du ska börja? Läs vidare för info kring vilka de mest populära kortspelen är och börja spela dem på bland annat ett live casino!

Att lägga patiens

En typ av kortspel som utan tvekan har blivit populär är att lägga patiens. Det här är ett kortspel där det inte finns någon motståndare, och du kan därför enkelt spela på egen hand. Det finns flera olika sorters patienser, men i slutändan kommer de antingen att gå ut eller att inte göra det, och om de går ut har du vunnit. Just den här speltypen lägger ett stort fokus på slumpen och det är inte särskilt stor skicklighet som spelar roll, men visst är det trots detta en mycket intressant speltyp att ta del av.

Mer om Harpan

Då var det dags att ta en titt på en av de mest populära patienserna världen runt, och det spelet går ut på att du börjar med essen och sedan försöker bygga upp fyra sviter i nummerordning. Raden ska börja med dolda kort och därefter ett som är öppet. Lägg sedan ner en ny rad med fem dolda kort och ett öppet. Detta pågår till dess att det finns ett öppet kort längst ner i alla rader. På vänstra sidan ska det finnas ett öppet kort medan det till höger ska finnas sex dolda kort tillsammans med ett öppet.

Om du sedan kikar på den andra raden så ska där finnas ett dolt kort och ett öppet kort, på den tredje ska det finnas två dolda kort och ett öppet kort medan det på fjärde raden ska finnas tre dolda kort och ett öppet kort. Inte förvånansvärt nog ska sedan den femte raden komma med fyra dolda kort tillsammans med ett öppet kort och sist men inte minst har den sjätte raden fem dolda kort tillsammans med ett öppet kort.

Mer om Hjärter

Om du vill ta del av spänningen med andra spelare kan Hjärter vara rätt val för dig. Det här spelet har nämligen fyra spelare där 13 kort delas ut till varje person. Spelarna får sedan göra sig av med tre kort var. Under fyra omgångar pågår sedan spelet där den första går ut på att ge de bortkastade tre korten till motståndaren på högersidan. Därefter är det i nästa omgång dags att ge dem till motståndaren på vänstersidan, sedan till spelaren framför dig och när ni har nått den sista omgången är det inga kort som delas ut.

Comments are closed.