Em-match: Tjeckien herrlandslag i fotboll och Turkiet herrlandslag i fotboll

Den kommande matchen mellan Tjeckien och Turkiet i herrarnas fotbolls-EM 2024 är en avgörande uppgörelse i Grupp F. Matchen spelas den 26 juni 2024 på Olympiastadion i Berlin och kommer att vara avgörande för båda lagens chanser att avancera till slutspelet. Både Tjeckien och Turkiet har haft varierande framgångar i sina tidigare matcher och är nu i behov av poäng för att säkra sin plats i nästa fas av turneringen.

Tjeckien Turkiet herrlandslag fotboll

Bakgrundsfakta

Tjeckien har en lång och framstående historia i internationell fotboll, med en EM-titel från 1976 när de spelade som Tjeckoslovakien. Laget har ofta varit känt för sin tekniska skicklighet och starka laganda. Turkiet har också en stark fotbollshistoria, med framstående insatser som semifinalplatsen i VM 2002 och EM 2008. Deras spelstil är ofta offensiv och de förlitar sig på sin fysik och snabbhet.

Aktuella ställningar i EM

Efter två spelade matcher i Grupp F är ställningen som följer:

LagMatcherVunnaOavgjordaFörloradeMålPoäng
Portugal22005-16
Turkiet21013-43
Tjeckien20112-31
Georgien20112-41

Senaste matcher

Turkiet inledde sin kampanj med en 2-1-seger över Georgien men förlorade sedan med 0-2 mot Portugal. Deras prestationer har visat både styrka och sårbarhet. Tjeckien började med en 1-3-förlust mot Portugal men spelade sedan oavgjort 1-1 mot Georgien, vilket visar på deras kamp för att hitta formen.

Kommande matcher

Här är de kommande matcherna för båda lagen:

DatumMatchArena
26 juniTjeckien vs TurkietBerlin
26 juniGeorgien vs PortugalGelsenkirchen

Form och taktik

Turkiet spelar ofta med en 4-2-3-1-formation som betonar en stark defensiv grund och snabba kontringar. Deras spelstil är fysisk med fokus på att utnyttja motståndarnas misstag. Tjeckien använder sig vanligtvis av en 4-3-3-formation som ger balans mellan försvar och anfall. De förlitar sig på teknisk skicklighet och snabbt passningsspel för att skapa chanser.

Nyckelspelare och målskyttar

För Turkiet är Hakan Çalhanoğlu en central figur på mittfältet med sin förmåga att skapa målchanser och leverera precisa frisparkar. Burak Yılmaz är en annan viktig spelare, känd för sin styrka och målfarlighet i anfallet.

För Tjeckien är Patrik Schick en nyckelspelare i anfallet, känd för sin förmåga att göra mål från olika positioner. Tomas Soucek är en annan viktig pjäs, som bidrar med både defensivt arbete och anfallskraft från mittfältet.

Troliga laguppställningar

Turkiet:

  • Målvakt: Uğurcan Çakır
  • Försvar: Zeki Çelik, Merih Demiral, Çağlar Söyüncü, Umut Meraş
  • Mittfält: Okay Yokuşlu, Hakan Çalhanoğlu, Ozan Tufan
  • Anfall: Cengiz Ünder, Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı

Tjeckien:

  • Målvakt: Tomáš Vaclík
  • Försvar: Vladimír Coufal, Ondřej Čelůstka, Tomáš Kalas, Jan Bořil
  • Mittfält: Tomáš Souček, Alex Král, Antonín Barák
  • Anfall: Jakub Jankto, Patrik Schick, Lukáš Masopust

Konkurrenter i tabellen

De största konkurrenterna för både Tjeckien och Turkiet i Grupp F är Portugal och Georgien. Portugal har visat sin styrka med två segrar och är favoriter att vinna gruppen. Georgien har kämpat men har fortfarande chansen att överraska. Utfallet av de kommande matcherna kommer att vara avgörande för vilka lag som går vidare från gruppen.

Matchen mellan Tjeckien och Turkiet är avgörande för båda lagens chanser att avancera till slutspelet i EM 2024. Med så mycket på spel förväntas det bli en intensiv och spännande match i Berlin.

För mer information, se de officiella webbplatserna för UEFA och EM Fotboll​ (UEFA.com)​​ (UEFA.com)​​ (SofaScore)​​

Comments are closed.